| Grøn Guide | Hjemlån | Foldere | Nyhedsbreve | Grønne råd | Spørgehjørnet | Lej høns | Kontakt | Links |
Grøn Guide


news: lisbeth.jpg

Den Grønne Guide i Gentofte er din lokale miljørådgiver, der kan vejlede om grøn adfærd i måden at leve, bo, bruge og forbruge på.

Den Grønne Guides opgave er at hjælpe borgere og kommune med at skabe en bæredygtig udvikling i lokalområdet.

Guiden arbejder med projekter, kampagner, information og undervisning, der har relation til både lokale forhold i Gentofte og forhold i omegns- kommunerne.

Den Grønne Guide er et gratis tilbud for alle i Gentofte Kommune.


Nyhedsbrev
Tilmeld vores nyhedsbreve

Din email:

Antal tilmeldte
108

Event Kalender
December 2017
S M T O T F L
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tips & idéer
Et produkt, der er mærket med Svanen eller Blomsten, hører til blandt de mindst miljøbelastende af deres slags. For at et produkt kan få et miljømærke, skal det være miljøvenligt i hele dets levetid – både når det fremstilles, bruges og bortskaffes.

Links


Affald og genbrug


www.affald.dk
En række kommunale affaldsselskabers fælles hjemmeside med undervisningsmateriale om affald. Her finder du materialer for børnehaver og skoler , tilpasset forskellige klassetrin.  

www.storskrald.dk

Formålet med hjemmesiden er at finde nye ejermænd til brugbare produkter. Derved forlænges tingenes brugsfase og mængden af brugbart affald der havner på genbrugsstationerne nedsættes. Hjemmesiden storskrald.dk er indrettet som en  genbrugscentral på internettet med 20 forskellige virtuelle containere. Her kan du udbyde brugte effekter eller selv gå på jagt efter du mangler, for ingen penge, bogstaveligt talt. Hjemmesiden har gennem det seneste år formidlet nye ejere til så forskellige ting som en fiskekutter, byggematerialer og en babyalarm.

www.sorterditaffald.dk
Hjemmesiden samler ny faglig viden om affaldshåndteringen i Danmark. Siden henvender sig til alle, der arbejder professionelt med affald og genanvendelse.

www.reparationsguiden.dk
På reparationsguiden finder du en fortegnelse over virksomheder og forretninger med eget reparationsværksted, som kan varetage reparationer af dine ting - også selvom du ikke har købt produktet det pågældende sted og også efter garantiperioden er udløbet.

www.genbyg.dk
Firmaet Genbyg opererer i den niche, der sikrer at bevaringsværdige bygningsdele og interiører fra renoveringsprojekter kan indgå i nye byggeprojekter. Firmaet køber, istandsætter og videresælger varer og handler både med private og offentlige virksomheder. 


Bæredygtigt byggeri

www.bygningsbevaring.dk 
Center for Bygningsbevaring tilbyder kurser og uvildig, teknisk rådgivning om vedligeholdelse og istandsættelse af ældre bygninger til statslige- og kommunale myndigheder, rådgivere, håndværkere og private husejere. Center for Bygningsbevaring retter sig både mod fredede og bevaringsværdige bygninger samt mere almindelige by- og landhuse.


Energi, klima og CO2

www.varmepumpe-guide.dk
Siden er en håndsrækning til forbrugere, der har brug for overblik over de forskellige varmepumpeprodukter på markedet.

www.goenergi.dk
Center for Energibesparelser

www.energitjenesten.dk
Energitjenesten
S
amvirkende energikontorer

www.ingenCO2.dk
Initiativ der neutraliserer den CO2 udledning,  der stammer fra internetopkobling og hjemmesidevisninger.
Bogen Kom ind i klimakampen har sin egen hjemmeside hvor du kan læse uddrag af bogen og få inspiration til en mere klimavenlig hverdag www.kom-ind-i-klimakampen.dk

www.ens.dk/DA-DK/KLIMAOGCO2/1TONMINDRE
Energistyrelsens hjemmeside


www.1010global.org/dk

1010 Danmark
10:10 er en international kampagne som samler privatpersoner, organisationer og virksomheder fra hele verden, der vil mindske CO2-udslippet til atmosfæren. Alle der vil arbejde aktivt for at nedbringe det globale CO2-udslip med 10 % om året, kan være med.

www.noah.dk
NOAH

www.dmi.dk 
Danmarks Meteorologiske Institut


Forbrug, miljø og sundhed

www.ecolabel.dk
Fortegnelse over producenter, der har opnået licens til at bruge miljømærkerne og de varegrupper det drejer sig om. Læs også om kriterierne for tildeling af miljømærkerne for de enkelte varegrupper.

www.forbrugerkemi.dk
oplysninger om miljø og sundhed. Stil spørgsmål - og få et svar . Bestil foldere, plakater med mere.

www.mst.dk

www.sofiebadet.dk

www.familieudenkemi.dk


Miljø og Natur

www.dn.dk/gentofte
Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Gentofte.  Her finder du nyt om aktuelle sager på natur og miljøområdet, som foreningen arbejder med. Se også aktuelle ture i DN regi og læs om hvordan du kan indgå i lokalafdelingens arbejde.


www.dof.dk

På Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside kan du følge med i det arbejde, som Caretakergruppen for Gentofte Sø udfører. Find Gentofte Sø under De vigtigste fuglelokaliteter på DOFs hjemmeside.

www.blomsterkbh.dk
Landsforeningen Praktisk Økologi
Landsforeningen Praktisk Økologi formål er at fremme en  bæredygtig udvikling Foreningen  arbejder med oplysning om økologisk dyrkning og levevis.


www.groentflag.dk

www.groennespirer.dk


Transport

www.dcf.dk
Dansk Cyklist Forbunds Lokalafdeling i Gentofte Kommune, læs om afdelingens aktiviteter på Dansk Cyklist Forbunds hjemmeside.

www.pendlernet.dk
Ved at køre sammen kan CO2 udslip pr person nedbringes. Find nogen at dele benzinforbruget med på pendlernet.

www.delebil.dk

www.rejseplanen.dk
Find rejseforbindelser med det offentlige og se den CO2 udledning som rejsen medfører. Sammenhold  med CO2 belastningen for samme tur kørt i privatbil. . Se også Bilrejseplanen og mulighederne for at kombinere  bil og offentlige transportmidler.

Undervisning

www.mapmyclimate.dk
Se hvordan din levevis påvirker klimaet på

www.selvtjekbolig.sparel.dk
Tjek dit elforbrug


www.dr.dk/undervisning_flash/klima/CO2_pyramide_low.pdf
- CO2 kostpyramiden


www.elsparefonden.dk/forbruger/produkter
-Find elprodukter med lavest forbrug på

klimaundervisning

www.skolekontakten.dk
FDBs undervisningsmaterialer